- irodabútor vásárlás Budapest és környékén -

Eklektika a dolgozószobában és irodában

Ha nagyon cinikusak akarunk lenni, akkor elmondhatjuk, hogy megannyi irodában találkozni az eklektika stílusjegyeivel. Az eklektika definíciója ugyanis: a különböző korok, irányzatok stílusjegyeinek keverését jelenti. Ön is látott már múlt évszázad elejéről megmaradt irodabútorokat, íróasztalokat, melyek az 70-es 80-as évek egy-egy darabjával keveredtek egy irodában, amikhez még egy 21. századi forgószék vagy tárgyalószék is társult? Akkor tudja miről beszélek. Persze ez tényleg csak cinikus megjegyzés volt. Az eklektika egy kívülállónak igen zavaros, egyébként nagyon nehéz műfaj. Aki azonban ráérez, csak ilyen stílust akar mindenhová becsempészni. Lássuk milyen egy eklektikus dolgozószoba.

 

 

A látszólagos összevisszaság, az első látásra össze nem illő, mégis harmonikus tárgyak összeválogatása gondos és precíz tervezés eredménye. Amikor eklektikus teret kívánunk kialakítani az irodában, az első és legfontosabb szempont mindenképp az, hogy ne essünk túlzásokba, és igyekezzünk csak tudatosan, módszeresen összeválogatni a különböző korok bútorait.

Amennyiben van egy nagyon szép, régi, 1900-as évekből megörökölt íróasztalunk, nyugodtan helyezzük el a modern irodabútorokkal berendezett dolgozószobánkba, a lényeg a színek harmóniája. Ezek a régi íróasztalok általában sötét tónusú, lakkozott fából készültek, de némi munkával világos színt is adhatunk egy-egy formás darabnak. A harmonikus dolgozószoba berendezés érdekében hasonló színű bútorzattal egészíthetjük ki íróasztalunkat. Ha központi szerepet szánunk a régi darabnak, akkor érdemes az íróasztallal ellenkező árnyalatú bútorok elé helyezni. Sötét színű asztalunkat világos, a világos színűt erősebb tónusú bútorokkal kombináljuk. A kiegészítők árnyalatban harmonizáljanak az íróasztallal. Egy-két, korra jellemző tárgyat is beszerezhetünk még a helyiségbe.

 

 

Minden irodában szükség van ülőalkalmatosságra. Vendégek, kollégák, üzleti partnerek bármikor meglátogathatnak bennünket egy-egy megbeszélés vagy tárgyalás erejéig. Ilyen esetekre már szinte minden vezető kialakított az irodájában egy kisebb sarkot, dohányzóasztallal és kanapéval, fotelekkel. Bár modern a bútor az irodában, nyugodtan elhelyezhet a térben egy szófát vagy klasszikus kanapét, fotelt. Világos irodabútor előtt a sötétebb tónusú ülőalkalmatosságok központ szerepet kapnak, mind a színek, mind a formák, illetve a stílus is előtérbe kerül.

Önnek hogy tetszik ez a stílus? Amennyiben a hagyományos modern vagy klasszikus irodabútorok és ülőalkalmatosságok mellett dönt, erre is van lehetőség, hiszen a gyártók megannyi irodabútor családot kínálnak.


íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

 

Cimkék: stílus, harmónia, irodabútor, modern irodabútor, klasszikus irodabútor,


Kapcsolódó cikkek

Az ősz színei az irodában

Az ősz színei az irodában

Kétségtelenül itt az ősz, de mit tehetnénk, hogy az irodában továbbra is hatékonyak maradjunk, legyen kedvünk élni, dolgozni, lendületesen teljen a napunk, és legalább feleannyira legyünk energikusak, mint nyáron voltunk? Vigyünk színt az irodába.
A nélkülözhetetlen Doors irodabútor

A nélkülözhetetlen Doors irodabútor

Amennyiben most alakítja ki irodáját, vagy épp lecserélné irodabútorait valami modernre, a Doors irodabútor az Ön számára a legjobb választás
A jó döntés kulcsa, az előzetes mérlegelés

A jó döntés kulcsa, az előzetes mérlegelés

Íróasztal vásárlás előtt mérlegeljük igényeinket, lehetőségeinket. Csak így hozhatunk jó döntést, mellyel hosszú évekre meghatározzuk munkakörnye-zetünket.
Klasszikus elegancia: Bolden irodabútor-család

Klasszikus elegancia: Bolden irodabútor-család

Mivel kellemes „primavera” meggyszínben készült berendezésekről van szó, így minden bizonnyal elkerülheti a rideg irodai hangulatot, amennyiben ennek a termékcsaládnak a darabjaival rendezi be a munkahelyét. A színe mellett formavilága és a ...
Mi az igazi különbség lapraszerelt és gyárilag összeállított irodabútor között? Melyiket válasszam?

Mi az igazi különbség lapraszerelt és gyárilag összeállított irodabútor között? Melyiket válasszam?

A lapraszerelt irodabútorok nagyon népszerűek, tekintve, hogy a szállításuk jóval olcsóbb, rugalmasabb és egyszerűbb, mint a gyárban összeállított modelleké.

 


 

Bahama irodabútor

Bahama irodabútor

Malibu irodabútor

Malibu irodabútor

Ravenna irodabútor

Ravenna irodabútor

Aramis irodabútor és dolgozószoba

Aramis iroda- és dolgozószoba bútor

Bawaria klasszikus irodai bútor

Bawaria klasszikus irodai bútor